Kunsten at flytte kentaurer

Fra udstillingen We Walked the Earth: Harnessing af Uffe Isolotto

Jeg blev forført af de fængslende og samtidig foruroligende billeder af de to kentaurskulpturer, som er hyperrealistiske værker fra installationen “We Walked The Earth” af Uffe Isolotto, da hans deltagelse som repræsentant for Danmark til den 59. Venedig Biennale 2022 blev annonceret. Jeg havde virkelig lyst til at tage til Venedig for at se det, men desværre var det ikke muligt. Uheldigvis!

Men en dag i juni i år modtog jeg en nyhedsmail fra Den Frie Udstilling, hvor de annoncerede åbningen af udstillingen med den udvidede titel “We Walked The Earth: Harnessing” i deres lokaler, som er en videreudvikling af Uffe Isolottos anmelderroste totalinstallation. Jeg blev utrolig glad.

Det har været utrolig spændende at assistere Uffe Isolotto og afmonteringsteamet i de delikate faser, der involverer nedtagning, håndtering og pakning af denne type værker, når de skal videre til deres næste udstillingsdestination.

Du kan se et uddrag af processen med at flytte kentaurskulpturerne i slideshowet og videoen nedenfor.

Nedtagning af udstillingen We Walked The Earth: Harnessing af Uffe Isolotto på Den Frie Udstilling

Besøg siden Installationskunst for at læse om projektet The Floating Piers af Christo.